Toegankelijkheidsverklaring

Bij gebruik van materiaal uit de mediabank dient steeds een correcte bronvermelding gebruikt te worden: verwijzen naar www.madeinaalst.be én vermelden van de collectie waaruit het materiaal afkomstig is.

De Made in Aalst-website is een platform voor het digitaal publiceren en ontsluiten van het Aalsterse historische erfgoed dat bewaard wordt door de stad én door privé- en/of rechtspersonen. Het materiële en immateriële erfgoed dat hier getoond wordt is van groot belang voor de lokale geschiedschrijving. Bovendien betekent de digitale publicatie via deze website een bijkomende bescherming voor de erfgoedstukken aangezien deze niet meer in origineel moeten geraadpleegd worden. We verbeteren steeds onze webtoegankelijkheid, overeenkomstig met het bestuursdecreet van 7 december 2018 waarmee de Europese Richtlijn 2016/2102 van het Europees Parlement en de Raad is omgezet.

Iedereen moet de informatie op Made in Aalst eenvoudig kunnen gebruiken en bekijken, dus ook slechtzienden, blinden, slechthorenden, doven en personen met een andere beperking. Deze toegankelijkheidsverklaring geeft aan in welke mate deze website voldoet aan de vooropgestelde richtlijnen.

De richtlijnen die gevolgd worden zijn de Web Content Accesibility Guidelines versie 2.1 of kortweg WCAG 2.1. Er zijn drie niveaus van de mate van toegankelijkheid, van laag naar hoog: A, AA en AAA.

Waarop is deze verklaring van toepassing?

Deze verklaring is van toepassing op de website madeinaalst.be.

In hoeverre leeft madeinaalst.be de richtlijnen na?

De website madeinaalst.be is in 2016 volledig vernieuwd. Bij het bouwen werd zoveel mogelijk rekening gehouden met webtoegankelijkheid. De website voldoet gedeeltelijk aan de WCAG 2.1-richtlijnen.

Wat doet madeinaalst.be om de toegankelijkheid te verbeteren?

Madeinaalst.be neemt veel initiatieven om de webtoegankelijkheid te verbeteren:

o De stad implementeert de Europese richtlijnen rond webtoegankelijkheid op madeinaalst.be
o De stad voorziet een interne opleiding voor de webredacteurs over toegankelijkheid
o De stad voorziet een screening van alle webcontent op toegankelijkheid


Feedback

Je kan contact met de stad opnemen over de toegankelijkheid van madeinaalst.be of over deze toegankelijkheidsverklaring per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per brief naar: administratief centrum, Werf 9 - 9300 Aalst. Je krijgt zo snel mogelijk een antwoord.

Wanneer is deze toegankelijkheidsverklaring opgesteld?

Deze toegankelijkheidsverklaring is gebaseerd op de toegankelijkheidsverklaring van aalst.be en is opgesteld op 5 mei 2021.