9.476 stadsrekeningen Rijksarchief online raadpleegbaar.

Bij gebruik van materiaal uit de mediabank dient steeds een correcte bronvermelding gebruikt te worden: verwijzen naar www.madeinaalst.be én vermelden van de collectie waaruit het materiaal afkomstig is.

Mediëvisten en vroeg-modernisten, opgelet! De gedigitaliseerde stadsrekeningen van tientallen Zuid-Nederlandse steden, bewaard in het archief van de Rekenkamers in het Algemeen Rijksarchief, staan online. Het gaat om steden in de graafschappen Vlaanderen, Henegouwen en Namen; de hertogdommen Brabant, Limburg en Luxemburg; en de heerlijkheden Doornik en Mechelen. Alles bij elkaar staan nu 9.476 stadsrekeningen online, goed voor meer dan 700.000 digitale beelden.

Met deze boodschap maakt het algemeen Rijksarchief menig onderzoeker dolgelukkig. We laten dan ook niet na ze op onze beurt verder te verspreiden.

Voor meer info zie : http://www.arch.be/index.php?l=nl&m=nieuws&r=alle-nieuwsberichten&a=2020-09-29-9.476-middeleeuwse-en-vroegmoderne-stadsrekeningen-online

 Vergeet ook onze stadsrekening van 1586 onder het luik 'tosptukken' niet eens te bekijken. Deze is niet alleen online raadpleegbaar maar ook voorzien van een kritische tekstuitgave.